یک متخصص مغز و اعصاب گفت: کاهش شدید قند خون ناشی از عدم مصرف غذا برای مدت طولانی، موجب بروز سردردهای میگرنی می شود، بنابراین خوردن میوه های تازه، سبزیجات، گوشت، ماهی، برنج قهوه ای و نان سبوس دار جهت پیشگیری از کاهش قندخون و کاهش شدت علایم میگرنی بسیار موثر است.
دکتر داریوش نسبی تهرانی منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه حداکثر سن شیوع میگرن از 30 تا 39 سالگی است، گفت: شیوع این بیماری پس از سن 50 سالگی کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه میگرن با سردردهای عود کننده ای که اغلب با اختلال دید، تهوع و استفراغ همراه است، گفت: ممکن است میگرن قبل از ایجاد علائم با دوره ای از تحریک پذیری شروع شود.
این متخصص مغز و اعصاب عوامل مختلفی را در ایجاد این عارضه تاثیرگذار دانست و افزود: علاوه بر عوامل ژنتیکی، مصرف برخی از مواد غذایی موجب تحریک و شروع میگرن می شود.
وی در ادامه یادآور شد: پایین بودن میزان قندخون، مقدار کم منیزیم در رژیم غذایی، هورمون های جنسی مونث و استرس از عوامل موثر در ایجاد میگرن هستند، در بعضی افراد انجام حرکات ورزشی شدید با افزایش فشارخون و جریان خون موجب بروز میگرن می شود.
دکتر نسبی تهرانی با اشاره به اینکه میگرن بر دو نوع کلاسیک و شایع طبقه بندی می شود، گفت: در میگرن کلاسیک قبل از بروز سردرد و تهوع علایم پیش درآمد urea بروز می کند که شامل اختلالات دیداری در یک یا هر دو چشم و به صورت دیدن خطوط زیگزاک یا اشکال هندسی درخشان که از یک طرف به طرف دیگر حرکت می کند و یا دیدن ستاره های درخشان و حساسیت نسبت به نور، تاری دید و درد چشم، گزگز و کرختی در قسمت های مختلف بدن و احساس بی قراری و افسردگی نمایان شده، سردرد یکطرفه ضرباندار با فعالیت های معمولی آغاز می شود.
وی همچنین گفت: این حملات از 4 تا 72 ساعت طول می کشد و معمولا در بین حملات علایمی وجود ندارد.
دکتر تهرانی با تاکید بر اینکه حدود 65 درصد حملات میگرن از نوع شایع هستند، گفت: در این نوع میگرن اوره «آ» (دیدن اجسام نورانی مقابل چشم)، وجود ندارد ولی شدت سردرد ضرباندار در کناره های پیشانی احساس می شود که ممکن است یکطرفه یا دوطرفه و شدید یا مبهم باشد که معمولا 6 تا 48 ساعت طول می کشد، گیجی، سرگیجه، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ و خستگی نیز از سایر علایم میگرن شایع است.
این متخصص مغز و اعصاب، در خصوص اقدامات لازم جهت تسکین علایم تا قبل از مراجعه به پزشک گفت: مصرف مسکن ها و داروهای تجویز شده قبلی توسط پزشک معالج، پاشیدن آبسرد به صورت یا قراردادن کمپرس سرد یا کیسه یخ بر روی پیشانی و پشت گردن، استراحت در اتاق تاریک و ساکت، نوشیدن مقدار زیاد آب، ماساژ ناحیه گیجگاه و گردن با چند قطره روغن نعناع، رزماری یا اسطوخدوس، جرعه جرعه نوشیدن یک فنجان چای اسانس نعناع به قابل تحمل شدن علایم کمک می کند.
دکتر نسبی تهرانی خاطرنشان کرد: در صورت تشخیص قطعی میگرن، رعایت نکات توصیه شده تغییرات نحوه زندگی و تجویز داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی توسط پزشک به بیشتر شدن فواصل حملات میگرنی منجر می شود.
وی با تاکید براهمیت رعایت نکات تغذیه ای در کاهش بروز علایم میگرنی گفت: کاهش مصرف کافئین، شکلات، پنیر و مرکبات موجب بهبود علایم می شود، ولی متداول ترین غذای برانگیزنده میگرن گندم، شیر و تخم مرغ هستند، بنابراین حذف این مواد از رژیم غذایی می تواند موجب برطرف شدن علایم شود.
تهرانی در پایان تصریح کرد: کاهش شدید قند خون ناشی از عدم مصرف غذا برای مدت طولانی، موجب بروز سردردهای میگرنی می شود بنابراین خوردن میوه های تازه، سبزیجات، گوشت، ماهی، برنج قهوه ای و نان سبوس دار جهت پیشگیری از کاهش قندخون و کاهش شدت علایم میگرنی بسیار موثر است.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0